Pak een achterstallig betalende huurder aan

Pak een achterstallig betalende huurder aan

Een achterstallig betalende huurder kan voor veel problemen zorgen. Niet alleen loop je het risico op een leegstand, maar ook op schade aan jouw pand en de inboedel ervan. Daarnaast is het natuurlijk vervelend als er wekenlang geen huur wordt betaald. Gelukkig kun je hier iets tegen doen. In dit artikel vertellen wij je alles over het aanspannen van een procedure tegen een achterstallig betalende huurder.

Neem contact op met de huurder

Wanneer er een achterstallige huur is met een van jouw huurpanden, kun je als verhuurder een aantal stappen ondernemen. Allereerst is het belangrijk dat je contact opneemt met de huurder. Laat de huurder weten dat er sprake is van een problematische situatie en vraag of er een oplossing kan worden gevonden. Soms kan het helpen om de huurtermijn te verlengen of te wijzigen, zodat de huurder meer tijd heeft om de achterstand in te lopen. Je weet immers nooit wat er speelt in het leven van de huurder.

Laat een dagvaarding opmaken

Als de huurder echter niet bereid is om samen tot een oplossing te komen, dan kun je ervoor kiezen om juridische stappen te ondernemen. Hiervoor moet je eerst een dagvaarding laten opmaken door een advocaat of jurist. Vervolgens dient de huurder in kennis te worden gesteld van deze dagvaarding. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door een deurwaarder van een incassobureau in Tilburg in te huren.

Zet de huurder uit je huurpand

Tot slot kun je ervoor kiezen om de huurder uit te zetten. Dit kan alleen als de huurder een aanzienlijke achterstand heeft en er helaas geen oplossing in zicht is. Als je deze stap onderneemt, moet je wel rekening houden met een aantal formaliteiten. Zo dient er bijvoorbeeld eerst een brief te te worden gestuurd waarin staat dat het huurcontract beëindigd wordt en moet de rechter daarna toestemming geven voor de uitzetting.

Al met al kun je dus zeker wel wat stappen ondernemen wanneer je met een achterstallig betalende huurder te maken hebt. Het is belangrijk dat je als verhuurder niet overhaast te werk gaat, maar rustig blijft en het probleem stap voor stap aanpakt. Wanneer je deze tips opvolgt, ben je goed voorbereid op het aanspannen van een procedure tegen een achterstallige huurder.