Grootste verschillen tussen laminaat en Quick Step

Grootste verschillen tussen laminaat en Quick Step

Vloeren van laminaat zijn een lange tijd populair geweest. Dit is ook logisch, want laminaat kent verschillende voordelen. In de eerste plaats ziet het er prachtig uit. Ook is het relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloeren. In deze tijd heb je echter meer geavanceerde vloeren dan vroeger. Tegenwoordig kun je ook een Quick Step vloer kopen. Maar wat zijn dan de grootste verschillen tussen deze twee soorten vloeren? Daar gaan we in deze tekst dieper op in.

Quick Step is waterbestendig

Het voordeel van Quick Step is dat het goed tegen water kan. Je kunt het uiteraard niet in de badkamer plaatsen, maar het kan wel prima in de keuken gelegd worden. Ook laminaat wordt regelmatig in de keuken gelegd, maar je krijgt dan vaak te maken met waterschade. Een klein ongelukje in de keuken kan dit al veroorzaken. Bij Quick Step is dat niet het geval, want er zit een waterbestendige laag op.

Quick Step is duurzamer

Quick Step is ook duurzamer dan laminaat. Dit komt in de eerste plaats omdat Quick Step gemakkelijker te onderhouden is. Je hebt geen dure schoonmaakmiddelen nodig om de vloer te reinigen. Een vochtig doekje volstaat meestal. Ook is Quick Step krasbestendig en dit geldt helaas niet voor laminaat. Een steentje onder de schoen kan al voor flinke krassen op een laminaatvloer zorgen. Quick Step heeft een speciale laag en deze biedt bescherming tegen krassen.

Quick Step is duurder

Voor Quick Step betaal je wel meer geld dan voor laminaat. Mensen met een beperkt budget gaan om die reden vaak voor laminaat. Toch raden we mensen met een beperkt budget ook aan om voor Quick Step te gaan. Je bent bij de aankoop weliswaar meer geld kwijt, maar uiteindelijk kun je langer van de vloer genieten. Op die manier ga je op de lange termijn besparen, want je hoeft de vloer minder snel te vervangen.

Slotwoorden

We hebben in deze tekst de verschillen tussen laminaat en Quick Step besproken. Hopelijk is duidelijk geworden dat wij vrijwel altijd Quick Step adviseren in deze tijd.