Bijverwarming met infrarood

Bijverwarming met infrarood

Steeds vaker tref je in de woningen van mensen bijverwarmingen die een infrarood paneel bevatten. Dit heeft met name te maken met het feit dat deze soort bijverwarming allerlei voordelen aan de gebruiker biedt. Zou jij graag willen weten wat deze voordelen precies inhouden? Dan is het zeker raadzaam om dit artikel door te lezen. Je leert in deze blog namelijk deze voordelen een stuk beter kennen. Zodoende kun je straks makkelijker beslissen of een infrarode bijverwarming een passende oplossing is voor jouw huishouden.

Onnodig energieverbruik is verleden tijd

Het eerste voordeel van een bijverwarming met infrarood panelen is dat onnodig energieverbruik hiermee verleden tijd is geworden. Dit komt doordat infrarood panelen direct warmte aan de omgeving afstaan zonder dat er eerst lucht doorheen moet worden verwarmd. Hierdoor wordt de energie die je gebruikt alleen maar aangewend voor het feitelijk verwarmen van de ruimte, zonder dat er energie verloren gaat.

Er ontstaat geen luchtcirculatie

Het tweede voordeel van een infrarode bijverwarming is dat er geen luchtcirculatie ontstaat. Dit betekent dat je niet het risico loopt dat de warmte die je produceert direct naar buiten verdwijnt, maar dat deze als eerste in de ruimte blijft hangen. Hiermee kan je bovendien een veel aangenamere temperatuur creëren zonder dat er direct weer afkoeling optreedt als de warmtebron uitgeschakeld wordt.

Het opwarmen gaat snel

Tevens is het zo dat infraroodpanelen een stuk sneller opwarmen dan bijvoorbeeld convectoren of radiatoren. Dit betekent dat je met infrarode panelen in een mum van tijd de ruimte kan verwarmen, wat in heel veel situaties erg prettig is. Je hoeft hierdoor niet meer een lange tijd te wachten voordat je kan genieten van de verwarmde ruimte, maar hebt haast direct een warme omgeving.

Perfect voor kleinere ruimtes

Het laatste voordeel van een infrarode bijverwarming is dat het uitermate geschikt is voor kleinere ruimtes. Je hoeft dus niet direct een heel huis te verwarmen met deze techniek, maar je kan het ook gebruiken om alleen bepaalde ruimtes op te warmen. Zo ben je niet verplicht de gehele woning bij te verwarmen en kun je in plaats daarvan focussen op een bepaald gebied.