3 gouden tips om maandelijks geld te besparen

3 gouden tips om maandelijks geld te besparen

Met de huidige energieprijzen die de pan uitrijzen, loont het de moeite om te kijken waar je op maandbasis kan besparen. Meer en meer mensen stellen zich de vraag hoe je onkosten drastisch kunt verlagen zonder dat je aan je levensstijl moet inboeten. Met deze 3 gouden tips scheelt het een hele slok op een borrel als je met deze kostenbesparende parameters rekening houdt. De waterontharder van Soft Water Systems Bergen op Zoom is bijvoorbeeld zo’n reddingsboei om de uitgaven te drukken.

#1. Bespaar op digitale abonnementen

De dag van vandaag kan je bijna niet meer zonder digitale abonnementen. Ondanks dat het ogenschijnlijk een basis levensbehoefte is geworden, kunnen de prijzen van de verschillende aanbieders aanzienlijk oplopen en verschillen per maand. Het is geen overbodige luxe om de prijzen regelmatig tussen de verschillende providers voor tv, telefoon en internet te vergelijken. Vooral op vlak van telefoonverkeer kan worden bespaard. Check ook altijd het sim-only abonnement na. Regelmatig bieden providers speciale deals aan. Daarnaast biedt whatsapp voor het telefoonverkeer een alternatieve oplossing.

#2. Verlaag de maandelijkse woonlasten

De grootste kostenpost waar elk gezin maandelijks mee te maken heeft is wellicht de huur of de aangegane hypothecaire lening van je woning. Gelukkig bestaat altijd de mogelijkheid om de hypotheeklening over te zetten naar een lagere rente. Wanneer je deze plannen voor ogen hebt is het belangrijk dat je rekening houdt met de looptijd van de reeds afgesloten hypotheek en de rentevaste afbetalingstermijn. Een kleine tip: neem altijd een adviseur onder de arm die in hypotheken is gespecialiseerd. Zo ga je mogelijk juridische touwtrekkerij en torenhoge boetes vermijden. Wanneer je huurt ligt de situatie iets moeilijker. De huisbaas bepaalt immers de overeengekomen maandelijkse prijs. Misschien kan je overwegen om een huurtoeslag aan te vragen wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Wanneer dit wel het geval is, bespaar je honderden euro’s op jaarbasis.

#3. Een waterontharder vermindert de energiefactuur

Een waterkoker, een vaatwasser of een wasmachine gebruiken verwarmingselementen om het water op temperatuur te krijgen. Wanneer teveel kalkdeeltjes aan de verschillende apparaten blijven kleven, gaat het opwarmen van het water een heel stuk langer duren. Het eindresultaat laat zich raden. Je hebt meer stroom nodig wat de energiefactuur alleen maar de hoogte injaagt. Bovendien heb je door de waterontharder niet zoveel wasmiddel meer nodig. Ook op dat vlak bespaar je op jaarbasis heel wat euro’s.