Let hierop wanneer jij je zwembadafdekking gaat vervangen

Let hierop wanneer jij je zwembadafdekking gaat vervangen

Zwembadafdekking zorgt ervoor dat het zwembad schoon blijft, er minder energie verloren gaat aan elektriciteit omdat de warmte in het zwembadwater behouden blijft en daarnaast ook de kwaliteit van het zwembadwater veel beter blijft. Zwembadafdekking vervangen is een klus dat een keer in de zoveel tijd wel moet gebeuren. Met een kapotte afdekking zal het gewenste resultaat niet behaald worden. Je dient wel rekening te houden met enkele punten om de afdekking goed te vervangen.

Een volledig dek vervangen of niet?

Een lamellendek is een voorbeeld van een zwembadafdekking die praktisch is in gebruik. De bediening ervan is makkelijk en daarnaast zorgt het ook voor het gewenste resultaat. Een belangrijke eigenschap van een lamellendek is dat het vaak niet nodig is om het hele dek te vervangen. Vaak is het al mogelijk om enkele lamellen te vervangen. Houd hier dus rekening mee om te voorkomen dat je onnodig hoge kosten maakt. Houd er ook altijd mee dat het niet te voorkomen is dat je kleurverschil ziet tussen de lamellen die er al liggen en de nieuwe. De nieuwe zijn natuurlijk wat schoner dan die er al liggen en dit zorgt voor het kleurverschil.

Het vervangen van lamellen van dezelfde soort

Het is zeker niet nodig om altijd te kiezen voor lamellen van dezelfde soort als je deze wilt vervangen. Dit komt omdat de lamellen altijd inklikbaar zijn. Het maakt dus niet uit welke soort lamellen je dan kiest, als de afmetingen maar juist zijn.

Kiezen voor het juiste materiaal

Misschien heb je een zwembad waar de afdekking al bij zat, maar dat nu aan vervanging toe is. Houd dan rekening met het materiaal waar je nu uit kan kiezen. Zo zijn er afdekkingen die gemaakt zijn van RVS, PVC en RC. PVC is een van de meest gebruikte materialen waar mensen voor kiezen. Dit is een stevig materiaal dat goed zorgt voor het behoud van de warmte in het water en dat ook makkelijk te hanteren is.

Tot slot is het raadzaam om altijd een professional in te schakelen bij het vervangen van de afdekking. Dit, omdat je dan altijd kunt rekenen op dat de afdekking goed vervangen wordt en dat de afmetingen ook goed kloppen.