Nekpijn door te veel gamen?

Nekpijn door te veel gamen?

Gamen is ontzettend ontspannend en is de laatste jaren ook heel erg mainstream geworden. Zo goed als iedereen speelt wel eens een game. Gevaarlijk kan het echter worden als je te veel gamet. Dat zorgt immers niet enkel voor problemen met vrienden en/of familie maar kan ook de oorzaak van heel wat fysieke klachten zijn. Maar waar moet je dan op letten als je te veel aan het gamen bent? Welke lichaamsdelen worden overbelast en kan je er iets aan doen?

Nekpijn

Langdurig gamen kan tot gevolg hebben dat je met een hele waaier aan fysieke klachten te kampen hebt. Een typische hierbij is dat je nekpijn krijgt. Door constant naar het scherm te kijken leg je een bepaalde en constante stress op hetzelfde gedeelte van jouw nek. Dit resulteert in nekpijn en vanzelfsprekend ook in hoofdpijn. Dat is echter niet alles. Constant een controller vasthebben kan ook leiden tot pijn in de polsen of de handen. Heb je hiermee te kampen? Dan kan je alvast al eens ten rade gaan bij handpolsexpert.nl en ervoor zorgen dat je tijdens het gamen voldoende pauze inplant.

Slaapproblematiek

Langdurig gamen is een activiteit die jouw hersenen enorm actief houdt. Je moet immers snel en gepast blijven reageren op alles wat er in het spel aan het gebeuren is. Dat is de aantrekkingskracht van gamen maar zorgt er ook voor dat slaapproblemen ontstaan. Dit is natuurlijk niet uitsluitend een gevolg van gamen. Slaapproblematiek kan ook ontstaan door te bingewatchen en eigenlijk door elke activiteit die te maken heeft met een scherm waar je langdurig naar staart. Ben jij het type dat gewoon niet gaat slapen om door te gamen? Dan kan je wel eens met een verslaving kampen!

Geïrriteerde ogen

Gamen is ook langdurig naar een scherm staren. We haalden al aan dat slaapproblematiek hier een gevolg van kan zijn. Ook voor de ogen is het echter niet aangewezen om langdurig een scherm te bekijken. Game je te lang aan één stuk? Dan worden jouw ogen geïrriteerd en op lange termijn kunnen ze zelfs achteruit beginnen gaan. Het is dan ook aangewezen om als je gamet dit niet te lang na elkaar te doen en niet te veel op één dag!