Hoe wordt een zwemspa geplaatst in een tuin?

Hoe wordt een zwemspa geplaatst in een tuin?

Ben je op zoek naar een zwembad voor in je tuin? Er zijn natuurlijk verschillende soorten zwembaden te krijgen. De keuze hangt onder andere af van wat je met het zwembad wilt. Is het voor de kinderen om in te spelen op een warme zomerdag? Of wil je er zelf actief gebruik van maken? In dat geval is een zwemspa een prima oplossing.

Wat is een zwemspa?

Een zwemspa is een zwembad dat je buiten in de tuin kunt plaatsen. Maar het is niet te vergelijken met een gewoon zwembad voor in de tuin. De zwemspa heeft namelijk de voordelen van een zwembad en de functies van een spa ineen. En dus heb je de mogelijkheid om in een zwemspa je conditie op peil te houden door tegen de stroom van de waterjets in te zwemmen. Bovendien kan het water gemakkelijk op temperatuur gehouden worden omdat er een verwarmingselement ingebouwd is. En de zwemspa is goed geïsoleerd. Je kunt dus eigenlijk spreken van een grote versie van de traditionele spa. De zwemspa is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en ook zijn er diverse modellen. Zo kan het spa gedeelte van het zwemgedeelte gescheiden zijn, of je hebt de beide componenten in het bad geïntegreerd.

Maak de zwemspa onderdeel van je tuin

Omdat de zwemspa groter is dan dan een traditionele spa is het natuurlijk een echte blikvanger als je het bad in de tuin plaatst. Gelukkig is daar een oplossing voor. De zwemspa kan namelijk ingebouwd worden. Maar dat is niet noodzakelijk. Je kunt de zwemspa bijvoorbeeld ook op een houten vlonder plaatsen in een hoek van de tuin. Waarbij je de inrichting helemaal aanpast aan de sfeer die je wilt hebben.

Kies je er wel voor om de zwemspa in te bouwen, dan moet je rekening houden met een aantal werkzaamheden. Ook moet je in de gaten houden dat hierbij een goede voorbereiding noodzakelijk is. De grond moet, voordat de zwemspa geleverd wordt, namelijk afgegraven worden en er moet natuurlijk ruimte zijn om het zwembad met een kraan in het gat te kunnen plaatsen. Als de zwemspa volledig aangesloten is, kan deze met water gevuld worden. Wacht ongeveer 48 uur voordat je de eerste duik neemt. Koop je zwemspa bij Elite Wellness Eindhoven en je kunt op ieder moment van de dag van de luxe van een zwemspa in je eigen tuin genieten.