Aandachtspunten voor het vernieuwen van een dak

Aandachtspunten voor het vernieuwen van een dak

Als je een dak wilt vernieuwen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. Zo wil je natuurlijk dat het nieuwe dak lang meegaat en is het van belang om goed te kijken naar de isolatie. Ook is het verstandig om rekening te houden met de draagkracht van je woning. Lees hier alles over in onze blog.

Let op de isolatie

Een van de belangrijkste aandachtspunten betreffende het vernieuwen van een dak, is de isolatie. Het is namelijk zo dat 30% van de warmteverspilling in een huis via het dak gaat. Als je dak niet geïsoleerd is, kan het zijn dat je heel veel energie kwijtraakt. Een goede isolatie is dus een must. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die je kunt gebruiken. Het is cruciaal om hier goed over na te denken, want het is niet alleen van belang dat je dak geïsoleerd is, maar ook dat de isolatie goed aansluit op de rest van het huis.

Kies een duurzaam materiaal

Als je een dak gaat vernieuwen, is het belangrijk om te kiezen voor een duurzaam materiaal. Zo wil je natuurlijk dat het nieuwe dak zo lang mogelijk meegaat. Een van de meest duurzame materialen die je kunt kiezen, is aluminium. Aluminium is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden en gaat dus heel lang mee. Ook roest het materiaal niet en is het onderhoudsvriendelijk.

Houd rekening met de draagkracht van je woning

Als je een dak gaat vernieuwen, is het van belang om rekening te houden met de draagkracht van je woning. Zo moet het nieuwe dak namelijk wel op je woning kunnen worden geplaatst. Als je woning niet sterk genoeg is, kan het dak gaan verzakken en is er kans op schade. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een nieuw dak laat aanleggen.

Laat het dak door een professional inspecteren

Als je een dak gaat vernieuwen, is het haast een vereiste om het door een professional te laten inspecteren. Zo weet je zeker dat er geen gebreken in het dak zitten en dat alles goed wordt aangelegd. Een professional weet namelijk precies wat hij moet doen en kan je dak snel en vakkundig inspecteren. Denk dan bijvoorbeeld aan een dakdekker in Etten-Leur die dit werk voor je uitvoert.