3 grote voordelen van een rolsteiger waar je rekening mee moet houden

3 grote voordelen van een rolsteiger waar je rekening mee moet houden

Een rolsteiger is een belangrijke bondgenoot om op een veilige wijze klussen of werkzaamheden uit te voeren. Het gaat dan over taken die op bepaalde plekken niet zomaar in handbereik kunnen worden uitgevoerd. Maar wat zijn nu de grote voordelen wanneer je een rolsteiger wil gaan aanschaffen. Deze 3 pluspunten van een rolsteiger zetten we even op een rijtje.

Tip 1: Veiligheid komt op de eerste plaats

Trappen en ladders worden in heel veel gevallen gebruikt in plaats van rolsteigers. De hoofdreden hiervoor heeft te maken met het kostenplaatje van een rolsteiger. Nochtans zal je ook rekening moeten houden met de veiligheid. Het is een onomstootbaar feit dat een ladder minder stabiel is dan een rolsteiger en dat het de kans op een ongeluk vergroot. Een robuust hulpmiddel zoals een rolsteiger tijdens werken is geen overbodige luxe. Daarom is de enkele ladder van Rolsteiger.net in bepaalde situaties iets minder stabiel dan een betaalbare rolsteiger.

Tip 2: Op een ruimer werkoppervlak kan je meer werkmateriaal zetten

Het grootste pluspunt van een rolsteiger is dat je meer spullen kunt neerzetten op het werkoppervlak. Dit is heel praktisch als je werkmaterialen op verschillende hoogtes nodig hebt. Op een ladder is dit in de praktijk niet mogelijk. Denk maar aan een bouwvakker die makkelijk een bepaalde hoeveelheid stenen bij de hand moet hebben. Zo vermijd je dat je niet de hele tijd verplicht bent naar omhoog te klauteren om bouwmaterialen te gaan aanslepen. Op die manier spaart het je ook heel wat tijd. Een grote werkruimte betekent automatisch ook dat de rolsteiger minder moet worden verplaatst.

Tip 3: De populariteit van een rolsteiger

Als onderneming of als handige Harry is het belangrijk dat je de veiligheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden vooropstelt. Daarom is en blijft een rolsteiger zo immens populair. Voor je beslist om een rolsteiger te gaan aankopen is het belangrijk dat je op voorhand weet welk soort werkzaamheden je in de toekomst wil gaan verrichten. Aan de hand van bepaalde vooropgestelde criteria kan je voor jezelf uitmaken of een rolsteiger de juiste oplossing is voor je persoonlijke situatie. Hou in het achterhoofd dat de veiligste uitkomst het beste antwoord biedt. Veel hangt natuurlijk af of de geplande werkzaamheden hierin gaan passen wanneer je een rolsteiger gaat aanschaffen. Vergeet ook niet dat rolsteigers aan bepaalde richtlijnen en rolsteigernormen moeten voldoen. Laat je hierbij vakkundig adviseren door Rolsteiger.net om de juiste keuze te maken.