We hebben net een huis gekocht dat toe is aan vernieuwing, wat nu?

We hebben net een huis gekocht dat toe is aan vernieuwing, wat nu?

Heb je net een huis gekocht wat dringend toe is aan een verbouwing of complete renovatie? Geen stress! Wij hebben dit zelf meegemaakt en hebben de beste tips voor jou op een rijtje gezet. Het is belangrijk dat je overzicht hebt, welke werkzaamheden moeten er gedaan worden, welke zijn er gedaan en waar heb je hulp bij nodig? Ook is het verstandig om al ruim op tijd afspraken te maken met de verschillende klusbedrijven, wij raden Anselm Oome in de buurt van Utrecht aan. Deze interieurbouwers weten wat ze doen, leveren hoge kwaliteit en denken graag mee.

Planning is van groot belang

Nu de woningmarkt in Nederland toe is aan nieuwe woningen zijn bouwbedrijven drukker dan ooit. Het is dus van groot belang dat je afspraken op tijd maakt, wij hebben het zelf meegemaakt dat de eerste vier bedrijven die we opbelde tot minimaal een jaar vol zaten. Mocht je een huis hebben gekocht zonder bedrijven te kennen die nog tijd hebben, vraag dan naar andere mogelijke opties? Probeer gebruik te maken van het netwerk van de ondernemer. 

Hergebruiken is noodzakelijk

Nu de prijzen van bouwmaterialen hoger zijn dan ooit is het belangrijk om zoveel mogelijk materialen opnieuw te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens na over het hergebruiken van tegels, beplanting of meubelen. Je kunt meubels ook laten upcyclen door een gespecialiseerd iemand, zo krijgen ze een geheel nieuw leven en worden ze niet weggegooid. Bestrating uit de tuin kun je op dezelfde manier opnieuw gebruiken. Na het schoonspuiten kun je het verkopen of opnieuw in je eigen tuin gebruiken. 

Zelf klussen is waar de winst zit

Zorg ervoor dat je zelf een hoop werk kunt verrichten aan de woning. Het leeghalen en stripping van het pand zijn werkzaamheden die je prima zelf kunt verrichten, mocht je hier wat hulp bij nodig hebben kun je altijd een beroep doen op je vrienden of familie. Daarnaast kun je de klusbedrijven vragen of je het voorbereidende werk op kunt pakken. Op deze manier kunnen zijn efficiënter te werk gaan en hebben ze minder lang de tijd nodig. Misschien ben jij wel handig genoeg om zelf een prachtige kurkwand in de woning te installeren?