Zachte straal uit de kraan, hoe komt het?

Zachte straal uit de kraan, hoe komt het?

Heb je last van een lage waterdruk in je woning? Wanneer de waterdruk lager is dan normaal, merk je dit meestal van zodra je de kraan opendraait. De waterstraal is plots veel minder krachtig en langzamer dan normaal. Ook onder de douche merk je het snel. Een lage waterdruk kan vele oorzaken hebben.

Oorzaken van een lage waterdruk

Een lage waterdruk is vaak het gevolg van een lek in de waterleidingen. Het waterverlies zorgt er dan voor dat de druk op het water sterk daalt. Dat is niet alleen vervelend. Je verbruik loopt daardoor aardig op en kan je dus veel geld kosten. Blijft de lage waterdruk aanhouden, dan kan dit ook heel wat schade aan je leidingen veroorzaken. Deed je er alles aan om de waterdruk te verhogen, en was alles tevergeefs? Dan kun je best een loodgieter inschakelen. Die beschikt over de nodige kennis en ervaring om het probleem zo snel mogelijk te achterhalen en op te lossen.

Vervuild leidingwater

Een andere en veel voorkomende oorzaak is een vervuilde waterfilter waardoor het leidingwater moeilijker door de leidingen kan stromen. Deze vervuiling is vaak het gevolg van kalkvorming. Wanneer je deze filter niet regelmatig schoonmaakt, raakt die uiteindelijk verstopt door kalk. Daardoor verlaagt de druk en stroomt het water trager door je kraan.

Te hoog waterverbruik in de zomer

Een lage waterdruk komt meer voor in de warme zomermaanden. Tijdens de vakantie zijn er meer mensen thuis en loopt het watergebruik ook hoger op. Denk hierbij aan het vullen van zwembaden en het sproeien tuinen.

Andere oorzaken van een lage waterdruk

Er zijn nog andere oorzaken voor een lage waterdruk:

  • Je woont op het hoogste appartement van een appartementsblok. Het leidingwater legt daardoor een langere weg af en dat kan oorzaak zijn van drukverlaging 
  • Werken aan de waterleiding
  • De hoofdkraan die niet helemaal is opengedraaid 
  • Een zeefje op de kraan

Waterontharder Zeeland kopen

Woon je in Zeeland en is de druk op waterleiding te laag? Dan is het mogelijk om een waterontharder in de buurt van Zeeland te kopen. Neen dan zeker contact op met de geschoolde en ervaren loodgieters van Soft Water Systems.