Wat te doen na je opleiding?

Wat te doen na je opleiding?

Ben jij nu aan het afstuderen of ben je alvast op zoek naar mogelijkheden wanneer je klaar bent met afstuderen? Dan is dit artikel iets voor jou! Wij hebben een overzicht gemaakt met mogelijkheden die voor jou klaarliggen wanneer jij de felbegeerde MBO, WO of HBO-diploma in ontvangst hebt genomen. Ga jij na het afronden van je opleiding direct aan het werk en koop je een huis in Roosendaal of ga jij eerst op wereldreis?

Ga op wereldreis 

Nu je de afgelopen vier jaar keihard hebt gewerkt om je diploma in ontvangst te kunnen, nemen is het nu tijd voor een verdiende vakantie. Boek een reis naar Japan, USA of maak een hele reis door AziĆ«. Gebruik deze tijd om tot jezelf te komen en na te denken over de toekomst. Wie ben jij en wat wil je bereiken? Als je antwoord hebt op deze vragen kun je vol goede moed beginnen aan de toekomst. 

Op zoek naar een baan

Is reizen niets voor jou of heb je daar nu geen budget voor? Dan raden wij je aan om op zoek te gaan naar een goede baan. Nederlandse bedrijven staan te springen om young-professionals zoals jou. De kans is groot dat je tijdens of na je stage al een aanbod hebt ontvangen van het desbetreffende bedrijf. Het verkrijgen van een vaste baan zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden in de toekomst, bijvoorbeeld het aankopen van een huis of het maken van een wereldreis. Wat je ook wilt gaan doen, het gaat geld kosten.

Het kopen van een woning

Heb jij al een flink bedrag weten te sparen of ben je al verzekerd van een goede baan? Ga eens op onderzoek naar de hoogte van je mogelijke hypotheek en beschikbare woningen. Ook is het verstandig om op zoek te gaan naar kluswoningen, deze zijn vaak goedkoper dan afgewerkte exemplaren en als je zelf beschikt over twee rechterhanden dan kun je zelf goedkoop een verbouwing afwerken. Mocht je nog budget over hebben? Dan adviseren wij om je huis te verduurzamen, dit zorgt voor lagere maandlasten en hierdoor stijgt de waarde van de woning. Een win-win situatie dus.