3 tips voor het succesvol verhuren van jouw woning!

3 tips voor het succesvol verhuren van jouw woning!

De groei van de onroerend-goedmarkt, voornamelijk veroorzaakt door de zoektocht naar nieuwe huurwoningen, heeft vele eigenaars ertoe aangezet te zoeken naar doeltreffender manieren om de woning te huur te stellen. In die zin is het opstellen van een plan met een stappenplan alvorens het onroerend goed ter beschikking te stellen een differentieel dat de kansen op het maken van een veelbelovend bedrijf zal vergroten.

Wilt je beter profiteren van de laatste trends en de goede kansen van de markt? In dit artikel geven wij enkele tips over hoe je de woning veilig te huur kunt zetten. Kijk hier eens naar!

1. Maak een inspectie in de woning

De vorige inspectie van het eigendom is een zorg die elke eigenaar moet hebben alvorens dit goed te verhuren. Het hoofddoel van deze houding is de toestand van de structuur van de ruimten te controleren (coatings, hydraulisch systeem, elektrische bedrading, schilderwerk, deuren en ramen enz…) en het bestaan van eventuele gebreken vast te stellen die een kleine reparatie of zelfs een hervorming vereisen.

2. Verlaat het pand met een nieuwe look

Na het uitvoeren van de inspectie, is het tijd om andere reparaties uit te voeren om de structuur van het pand te herstellen. Aanbevolen wordt enkele esthetische aanpassingen aan te brengen (de muren verven, vloeren veranderen, tegels en kroonluchters enz.)

Het doel is de woning mooier en aantrekkelijker te maken. Dit alles is van belang om de waarde van het onroerend goed verder te verhogen, en de prijsstelling te beïnvloeden – met andere woorden, de waarde van de huur kan ook exponentieel toenemen.

3. Overweeg het inschakelen van een makelaarskantoor

Het inhuren van een vastgoedonderneming is de beste manier om het eigendom goed te onderhouden, naast het verzorgen van de gehele onderhandeling over het huurcontract. Dit betekent dat het bedrijf verantwoordelijk zal zijn voor het verzamelen van de documentatie en het afhandelen van alle bureaucratische kwesties van het huurcontract. Met Centiss VvE beheer in Rotterdam hoeft de verhuurder zich geen zorgen te maken over bureaucratische processen.

Dit is een uitstekend alternatief voor verhuurders die het erg druk hebben en/of geen zin hebben om zich bezig te houden met alle contractuele documentatie en ander papierwerk. Bovendien hoeft de verhuurder niet rechtstreeks met de huurder te onderhandelen, als hij dat niet wil, aangezien de hele zaak wordt bemiddeld door het makelaarskantoor.