Wat moet je doen als je schade hebt aan je dak?

Wat moet je doen als je schade hebt aan je dak?

Het is erg vervelend om schade aan je dak te hebben, vooral als er water in je woning komt nadat het geregend heeft. Waarschijnlijk heb je het zelf al gezien, maar de kans is groot dat je met honderden tot duizenden euro’s aan schade opgescheept zit. Het is belangrijk om de verspreiding van de schade te voorkomen. Om dit te voorkomen, maar ook om de schade te repareren, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. 

Vang zoveel mogelijk water op 

Mocht er water in je woning terechtkomen, dan is het van groot belang om zoveel mogelijk water op te vangen. Dit kun je doen door een emmer op de plek te plaatsen waar het water je woning in komt. Het is verstandig om geen handdoek op de grond te leggen, want dit zal niet helpen. Veel mensen denken dat de lekkage alleen schade aan het dak en het plafond aanricht, maar dat is onjuist. Water dat je woning binnenkomt kan ook zeer veel schade aanrichten. 

Schakel aan dakdekker in

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het belangrijk om zo snel mogelijk de schade aan het dak te laten repareren. Dit doe je door een dakdekkersbedrijf in Breda in te schakelen, want een dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en vervangen van daken. Het vinden van een dakdekker is zeker niet lastig als je hiervoor gebruikmaakt van het internet. Vrijwel elk dakdekkersbedrijf beschikt over een eigen website die goed vindbaar is bij bepaalde zoektermen.

Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij

Nadat je een dakdekkersbedrijf hebt ingeschakeld en de schade aan het dak gerepareerd is, is het verstandig om eens contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade aan het dak wilt vergoeden. Mocht er schade in je woning ontstaan zijn, dan wordt dit vrijwel altijd verzekerd door de verzekeringsmaatschappij. Het is dan wel belangrijk dat je een inboedel- en opstalverzekering hebt. Mocht je deze verzekeringen niet hebben, dan is het aan te raden om deze verzekeringen direct af te sluiten. Je voorkomt daarmee dat je in de toekomst de schade aan je inboedel zelf moet betalen. Dat kan al snel duizenden euro’s schelen!