Wat kun je doen als je schade hebt aan je trap?

Wat kun je doen als je schade hebt aan je trap?

In de loop van de jaren is het mogelijk dat je trap beschadigd is geraakt. Dit kan komen doordat mensen met schoenen in huis lopen, maar ook door het verplaatsen van meubels van de beneden- naar de bovenverdieping. Schade aan je trap is altijd goed zichtbaar en daarom is het ook belangrijk dat je zo snel mogelijk van de schade afkomt. Hier zijn verschillende oplossingen voor. Welke oplossingen hiervoor beschikbaar zijn, kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

Kies voor het repareren van de trap met houtreparatie 

Als je gaten in de trap hebt of als er enorme diepe krassen in de trap zitten, dan kun je ervoor kiezen om de trap te laten vervangen. Dat is erg prijzig en zeker niet de verstandigste keuze. Je kunt het beste kiezen voor het aanschaffen van houtreparatie met Eazyfix. Dit is een chemisch goedje dat goed gebruikt kan worden voor het opvullen van de gaten en diepe krassen. Een van de weinige nadelen van het repareren van de trap met houtreparatie is dat je na het repareren van de trap, de trap ook weer moet schilderen. Houtreparatie is namelijk vrijwel altijd bruin van kleur. 

Het schuren van de gehele trap 

Wanneer je enkel last hebt van krassen, dan is het aanbrengen van houtreparatie niet mogelijk. Lichte krassen kun je wegwerken door de trap volledig te schuren met een schuurmachine. Dit is een zware opdracht die ook nog eens veel tijd kan kosten, maar het is wel de beste keuze die je kunt maken. Na het schuren van de trap en daarmee het weghalen van de krassen, hoef je enkel de trap opnieuw te schilderen. Als je daarmee klaar bent, heb je een trap die er als nieuw uitziet. 

Kraakt je trap?

Het kan voorkomen dat de trap van je huis kraakt. Dit kan met schade te maken hebben, maar dat is vaak niet het geval. In de meeste gevallen zitten bepaalde treden niet goed bevestigd en kan het handig zijn om deze opnieuw te bevestigen. Mocht het kraken niet verdwenen zijn, dan kun je ook vloerbedekking laten aanbrengen op de trap. Hiermee wordt al het geluid gedempt, ook als iemand naar boven of beneden loopt.