Tips om te verhuizen zonder stress

Tips om te verhuizen zonder stress

Een verhuizing brengt duizend klusjes met zich mee, waardoor je soms stress ervaart. Een aantal dingen kun je uitbesteden zodat jij veelal de focus kunt leggen op de inrichting en andere positieve elementen. Een aantal tips om minder stressvol te verhuizen!

Begin tijdig met ontspullen

Heb je iets al meer dan een jaar niet aangeraakt? Hup, naar de kringloop ermee. Dat is wel zo duurzaam, en fijn voor mensen die nog wel interesse hebben. Je begint niet vroeg genoeg met het zogenaamde ontspullen. Wat je niet wegdoet, wordt naar je nieuwe woning vervoerd door de erkende verhuizer: regel je particuliere verhuizing met Actie Verhuizingen.

Ontruiming

Helaas wordt een verhuizing of het leeghalen van een woning niet altijd in gang gezet vanwege vrolijke redenen. Wanneer een woning liefst snel netjes en veegschoon achtergelaten moet worden huur je Goedkoop Ontruiming in. Zij dragen discreet zorg voor deze klus.

Efficiënt inpakken

Wat heb je nodig om alles overzichtelijk in te pakken? Dozen, plakband en vooral etiketten en een dikke stift. Maak lijstjes van spullen die in de dozen zitten en plak die erop. Hou dit bij in een overzicht. Vanzelfsprekend schrijf je er ‘keuken’ of ‘slaapkamer 1’ op, maar het nummeren van dozen is eveneens raadzaam.

“Waar is de strijkbout?”

“Kijk maar op de lijst, volgens mij in doos 14 van slaapkamer 3”.

Ook het inpakken kan niet vroeg genoeg beginnen. Uitpakken doe je grotendeels zelf, maar onthoud dat dit niet allemaal binnen enkele dagen moet.

Maak er een verhuisfeestje van

Nodig een aantal vrienden en familieleden uit die helpen met verhuizen en kleed het aan als verhuisfeestje. Zorg voor belegde broodjes en een kratje bier en noem het een verhuisfeestje. Vele handen maken licht werk en hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Door middel van een zogenaamd treintje geef je de dozen door en staat alles in no time op zijn plek. Natuurlijk zitten er figuren tussen die zich vrolijk maken om ‘al die troep’ die je hebt. En altijd begint er wel een met het zingen van de Zeven Dwergen-klassieker Hé Ho. Maar ach, ze helpen je wel.