Tips voor het kiezen van een loungeset buiten

Tips voor het kiezen van een loungeset buiten

Tips voor het kiezen van een loungeset buiten

Ben je op zoek naar een nieuwe loungeset maar weet je niet waar je op moet letten? Met onze tips voor het kopen van een nieuwe loungeset word je keuze vergemakkelijkt.

Kies het juiste model

Er zijn verschillende soorten loungesets. Om te bepalen welk type het beste bij je tuin past, is het belangrijk om de plaats van je lounge te bepalen. Meet de beschikbare ruimte en bekijk goed waar je ze best past.

Hoek loungeset

De hoek loungesets is een van de populairste loungesets met een groot aantal zitplaatsen. We zien deze meer en meer onder overkappingen en veranda’s.

Chaise longue loungeset

Is je tuin te klein voor een hoek loungeset? Dan is een chaise longue loungeset een goed alternatief. Het comfort is vergelijkbaar met een hoek loungeset, maar neemt minder ruimte in beslag.

Dining-loungeset

Eet je tijdens de zomer ook zo graag in je tuin? Dan kies je voor de handige dining-loungeset met een halfhoge tafel. De juiste combinatie om buiten te dineren.

Loungeset met losse modules

Dan is er de lounge met zijn aparte modules. Zo kun je de lounge in verschillende variaties instellen. Wil je een hoekopstelling, een U-vorm of een comfortabele tweezitter? Met losse modules stel je je eigen lounge zelf samen.

Materialen voor je loungeset

Een loungeset bestaat in diverse materialen. De meest gebruikte zijn ongetwijfeld:

Aluminium loungesets

Aluminium is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Naast een moderne uitstraling brengen aluminium loungesets meer rust in je tuin. Aluminium is een licht materiaal met weinig of geen onderhoud. Voor maximale bescherming kies je voor aluminium met een poedercoating.

Teakhouten loungeset voor moderne tuinen

Teakhout heeft een stoere look en krijgt door vergrijzing na enige tijd een mooie zilvergrijze kleur.

Loungesets uit kunststof: Wicker

Wicker loungesets zijn vooral populair in klassieke tuinen. Wicker bestaat uit vlechtwerk in kunststof  dat om een aluminium frame is gevlochten. Het is een licht, onderhoudsvriendelijk en toch sterk materiaal.

Loungeset in outdoor textiel

Outdoor textiel heeft een moderne uitstraling en is vooral geschikt voor op je terras, je balkon of onder een overkapping.

Loungeset kopen

Wil je een nieuwe loungeset kopen? Maak dan zeker kennis met het ruime aanbod van Tuintrend Waalwijk.