Highschool in Canada

Highschool in Canada

Als je naar Canada verhuist of geboren bent in Canada en naar de middelbare school gaat, zul je merken dat het onderwijssysteem enigszins anders is dan in andere landen. De middelbare school in Canada duurt meestal vier jaar en begint in Grade 9 en eindigt in Grade 12. In dit artikel zullen we de structuur van een highschool in Canada bespreken en wat je kunt verwachten tijdens je tijd op de middelbare school.

Structuur van het middelbaar onderwijs

Het middelbaar onderwijs in Canada is opgedeeld in twee delen: de middelbare school (secundair onderwijs) en de middelbare school (voortgezet onderwijs). De middelbare school duurt drie jaar en begint meestal in Grade 7 en eindigt in Grade 9. De middelbare school duurt vier jaar en begint in Grade 9 en eindigt in Grade 12. Tijdens je tijd op de middelbare school volg je lessen in verschillende vakken, waaronder Engels, wiskunde, wetenschappen, sociale studies, talen en kunst.

Lessen en beoordelingen

Lessen op de middelbare school in Canada zijn meestal verdeeld in semesters. Elk semester duurt ongeveer vier maanden en bestaat uit verschillende lessen. Aan het einde van elk semester heb je examens om je kennis te testen. De beoordelingen op de middelbare school in Canada zijn meestal gebaseerd op een combinatie van opdrachten, tests, projecten en examens. Voor uitwisselingsstudenten is een taalreis naar Canada een goede optie om zowel de taal als de cultuur te leren kennen.

Keuzevakken

Op de middelbare school in Canada heb je ook de mogelijkheid om keuzevakken te volgen. Deze vakken zijn niet verplicht, maar je kunt ze kiezen als je meer wilt leren over een bepaald onderwerp of als je je wilt specialiseren in een bepaald vakgebied. Enkele voorbeelden van keuzevakken zijn muziek, dans, toneel, sport, film en fotografie.

Sportteams en clubs

Op de middelbare school in Canada zijn er veel sportteams en clubs waar je lid van kunt worden. Deze teams en clubs zijn bedoeld om studenten de kans te geven om nieuwe vaardigheden te leren, vrienden te maken en deel te nemen aan wedstrijden en evenementen. Enkele voorbeelden van sportteams zijn voetbal, basketbal, volleybal, hockey en rugby. Enkele voorbeelden van clubs zijn toneel, muziek, film, debat en milieu.

Voor elk wat wils

De middelbare school in Canada is een spannende tijd voor studenten. Tijdens je tijd op de middelbare school zul je nieuwe vrienden maken, nieuwe vaardigheden leren en je kennis uitbreiden. Met de verschillende vakken, keuzevakken, sportteams en clubs is er voor ieder wat wils. Als je naar de middelbare school in Canada gaat, ben je verzekerd van een geweldige onderwijservaring die je voorbereidt op de toekomst.