Welke container heb ik nodig als ik mijn tuin ga verbouwen?

Welke container heb ik nodig als ik mijn tuin ga verbouwen?

De zomer is voorbij en dat betekent dat het de perfecte tijd is om de tuin te verbouwen. Dit is namelijk hét moment om veel planten in de grond te zetten. Zo hebben ze voldoende tijd om te wennen aan de grond voordat het gaat vriezen en zijn ze echt gevestigd als de lente zijn intrede doet. Als je je tuin gaat verbouwen, krijg je automatisch te maken met een hoop afval. In dit artikel vertellen we hoe je dat het beste afvoert.

Welk tuinafval mag in de GFT-container?

Als je de tuin onder handen gaat nemen, is het fijn om te weten welk afval in welke container mag. Tuinafval dat je nog met de tuinschaar kunt afknippen, mag nog in de GFT-container. Al het afval dat groter (of niet groen is) moet in een andere tuincontainer. Kleine takken, planten en dergelijke mogen dus in de GFT-container. Let wel op dat gemaaid gras bijvoorbeeld wel in de GFT-container mag, maar graszoden mogen niet in deze container. Daar zit namelijk te veel zand aan.

Een speciale tuinafval container

Ben je op zoek naar een container voor gemengd tuinafval, dan kun je een container huren bij Renewi. In deze container kun je al je tuinafval kwijt, van tegels tot graszoden en omgezaagde bomen en schuttingen. Natuurlijk betekent dat niet dat je zomaar alles kwijt kunt in deze containers. Zo mag je hier bijvoorbeeld geen dakafval, organisch tuinafval of accu’s in weggooien. Wanneer je een gemengd tuinafval container besluit te huren, dan kun je kiezen uit verschillende formaten. Weet je niet goed welk formaat je nodig hebt? Dan is het verstandig om even bij het bedrijf waar je de container huurt om advies te vragen.

Het tuinafval afvoeren

Hoe je het tuinafval moet afvoeren hangt vaak af van het bedrijf waar je de container huurt. Kies je bijvoorbeeld voor een container van Renewi, dan wordt het tuinafval vanzelf weer voor je opgehaald. Je neemt dan contact op als de container vol zit, of de container wordt op een afgesproken datum en tijdstip weer opgehaald. Handig, zo hoef jij je namelijk geen zorgen te maken over het legen van de container.