Staat er een verhuizing op de planning? Bekijk deze tips

Staat er een verhuizing op de planning? Bekijk deze tips

Een verhuizing kan een stressvolle en tijdrovende taak zijn. Dit is vooral het geval wanneer je niet goed voorbereid bent. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen een verhuizing een heel stuk makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift huren Rotterdam. Door dit te doen kun je er zeker van zijn dat de verhuizing veel soepeler verloopt, zonder dat de meubels enige schade oplopen. Wanneer je het overweldigend vindt om over de verhuizing na te denken, kan het een goed idee zijn om juist te beginnen met de voorbereidingen. De volgende tips zorgen ervoor dat de verhuizing veel soepeler verloopt. 

Tip 1: Maak een uitgebreide lijst

Bij een verhuizing is het belangrijk om een lijst te maken van alle spullen die je mee wilt nemen tijdens de verhuizing. Dit kan helpen om te bepalen hoeveel verpakkingsmateriaal je nodig hebt. Ook wordt hierdoor duidelijk hoeveel ruimte je nodig hebt in de verhuiswagen. Door de lijst uitgebreid uit te werken, is het mogelijk om aan professionele verhuizers aan te geven wat er precies verhuist moet worden. Dit zorgt ervoor dat zij ook een betere inschatting kunnen maken van de grootte van de verhuizing. Het is een goed idee om de informatie op de lijst te sorteren op basis van breekbare en niet-breekbare spullen. 

Tip 2: Maak gebruik van goede verpakkingsmaterialen

Het is belangrijk om bij een verhuizing ten alle tijden gebruik te maken van stevige verpakking dozen. Ook bubbeltjesplastic en sterke plakband zijn van groot belang. Door gebruik te maken van deze dingen, kun je er zeker van zijn dat al jouw spullen beschermd zijn tijdens de verhuizing. Het is ook een goed idee om etiketten op de dozen te plakken. Hierdoor zie je snel welke spullen in de doos zitten. Wanneer je inpakt per kamer kunnen etiketten erg veel gemak bieden bij het uitpakken. Als er een verhuizing op de planning staat is het een goed idee om oude dozen te bewaren voor later gebruik.